© Microsoft

AR-spel Minecraft Earth start in oktober
Augmented Reality

AR-spel Minecraft Earth start in oktober

30-09-2019 09:13 Laatste update: 11:38

Microsoft verwacht in oktober de eerste landen toegang te geven tot Minecraft Earth. In dit AR-spel bouw je via je smartphone virtuele bouwwerken in de echte wereld.

Minecraft Earth werd aangekondigd op 17 mei 2019 en sindsdien zijn er al verschillende spelers die de testversie van het smartphone-spel aan het uitproberen zijn. Nu heeft Microsoft via Twitter laten weten dat het spel bijna klaar is om gereleased te worden. 

In oktober gaat het spel uitgerold worden naar 'geselecteerde landen in de wereld'. Microsoft heeft nog niet verteld welke landen dit zullen zijn. In de video wordt uitgezoomd vanaf Londen, dus het lijkt voor de hand te liggen dat het spel in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk wordt gepresenteerd. Er zijn geen hints dat het spel als eerste ook in Nederland uitkomt.

Bouwen

In Minecraft Earth kunnen spelers Minecraft-bouwwerken bouwen via hun smartphone in 'de echte wereld'. Door het oog van de camera zijn deze bouwwerken ook voor andere spelers te zien als zij langs deze plek lopen. Hiermee lijkt het spel enigszins op Pokémon Go, al zetten de meeste Pokémon Go-spelers het Augmented Reality-gedeelte uit omdat het het spel vertraagt.

Ook in Pokémon Go-variant Harry Potter: Wizards Unite is het AR-gedeelte uit te schakelen. Bij Minecraft Earth lijkt het een meer essentieel onderdeel van de game.

Kijk ook: hoe leuk is het Harry Potter-spel?