© Nintendo

Nintendo komt met nieuwe Brain Training-game voor Switch
Brain Age

Nintendo komt met nieuwe Brain Training-game voor Switch

30-09-2019 13:12 Laatste update: 17:22

Nintendo heeft de eerste Brain Training-game voor de Switch aangekondigd. De gameserie was een hit op de Nintendo DS en 3DS.

Nintendo Japan heeft een trailer online gezet voor voor Brain Age voor de Nintendo Switch. Games in de series verschenen in Europa onder de noemer Dr. Kawashima's Brain Training.

Spelers lossen een serie puzzels en uitdagingen op, waarna het spel de huidige breinleeftijd vertelt. Ook zijn er allerlei uitdagingen om die breinleeftijd te verbeteren. De game heeft puzzels rond onder meer rekenen, ruimtelijk inzicht en reactievermogen.

Infraroodscanner

De versie voor de Switch zit ook zo in elkaar, met allerlei nieuwe puzzels. Die maken gebruik van de mogelijkheden van de draagbare spelcomputer. Zo wordt de infrafoodscanner onderop de rechter Joy-Con-controller gebruikt. Spelers moeten de controller vasthouden en met hun andere hand steen-papier-schaar spelen, of rekensommen oplossen door een aantal vingers op te steken.

Pennetje

Sommige puzzels moeten met een pennetje worden opgelost, is in de video te zien. Zo'n pennetje is er nu nog niet voor de Switch, maar Eurogamer ontdekte dat de pen vanaf 27 december los verkrijgbaar zal zijn. De stylus zal ook bij de game inbegrepen zijn.

De trailer van Brain Age is gericht op de Japanse markt, en noemt een verschijndatum van 27 december. Het is nog niet bekend of en wanneer het spel buiten Japan verschijnt, bij de vorige delen zaten er maanden tussen de Japanse en westerse verschijndatums.

Review: Nintendo Switch Lite