'Opgeroepen' Tesla's zorgen voor chaos op parkeerplaatsen
Smart Summon

'Opgeroepen' Tesla's zorgen voor chaos op parkeerplaatsen

30-09-2019 18:35 Laatste update: 01-10-2019 09:07

Sommige Tesla's kunnen sinds afgelopen week worden opgeroepen, zodat ze vanaf de parkeerplaats naar hun eigenaar rijden. Dat leidt echter nu al tot chaos op sommige parkeerplaatsen.

De Smart Summon-functie werd beschikbaar gesteld in een update voor Tesla-auto's die een chip bevatten om in de toekomst volledig autonoom te worden. Je kunt de auto de opdracht geven je kant op te rijden, met als voorwaarde dat je in het blikveld van het voertuig moet staan.

In filmpjes op sociale media is te zien dat dit niet altijd even goed afloopt. In één test van de Texaan Roddie Hasan rijdt de auto de weg op terwijl er een tweede wagen aankomt - die nog net op tijd kan remmen.

Het is volgens The Verge één van de vele klachten. Gebruikers zeggen dat hun auto bumperschade heeft na het gebruik van Smart Summon, of dat de Tesla tegen de muur van een parkeergarage opreed. 

Het is in sommige gevallen nog even afwachten waar de schuld van de ongelukken precies ligt. In bovenstaande video probeert een bestuurder zijn Tesla bijvoorbeeld aan de overkant van een autoweg op te roepen, terwijl Smart Summon eigenlijk alleen bedoeld is voor parkeergarages.

In andere beelden lijkt de Tesla echter de duidelijke schuldige. Bij het verlaten van een parkeerplaats wordt hard tegen de zijkant van een andere auto gebotst. 

'Eigen verantwoordelijkheid'

De automaker is zelf in elk geval voorzichtig. Op de site staat de tekst dat "bestuurders verantwoordelijk zijn voor wat er gebeurt en de omgeving nauw in de gaten moeten houden, omdat de auto wellicht niet alle obstakels zal zien."

Review: Tesla Model 3

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's