IRL kijken en kopen

Meubelshowroom voor de digitale generatie

4 oktober 2019 11:32

Online designmeubelmaker Made.com opent een nieuwe showroom in Amsterdam, 'designed voor de digitale generatie'.

Made.com is een echt ‘digital first’ bedrijf, wat het best vreemd maakt om een echte showroom te openen. Made blijft er desondanks van overtuigd dat de hedendaagse 'customer journey' online begint en eindigt. Na online je favorieten te vinden, kun je in de showroom de bestverkochte designs in het echt uittesten en vervolgens bestellen via de smartphone-app, de touchscreens in de showroom of met hulp van een van de showroom assistenten mocht je echt een technofoob zijn.

“Voor ons als een digital native-merk zal online altijd eerst komen, maar juist daarom is het opbouwen van een menselijke connectie met onze klant essentieel binnen onze customer journey. Onze showrooms zijn geen winkels, het zijn brand experiences,” aldus Damien Poelhekke, Managing Director van Made.com. “Van het kunnen aanraken en voelen van stoffen, het ontdekken van nieuwe trends en het krijgen van stijladvies tot het bijwonen van workshops van onze onafhankelijke ontwerpers, dit zijn allemaal stappen om een hechtere en meer persoonlijke relatie op te bouwen met onze klant.“

Millennials vormen helft van consumenten

Made.com heeft de ambitie om het meest toonaangevende designmerk voor de digitale generatie te worden in heel Europa. In 2022 zal 50% van de consumenten bestaan uit digital-driven millennials. Dan is het belangrijk een connectie met hen aan te gaan en een design experience rondom hen op te bouwen,” aldus Philippe Chainieux, CEO van Made.com.

De touchscreens in de winkel hebben ook functies als ‘Shop Instagram’ – een feed waar alle content op wordt verzamelt dat met de hashtag #MADEdesign gepost is. Ook is er een functie voor TalentLAB, een crowdfunding designplatform. Bezoekers krijgen hierbij de mogelijkheid om de nieuwste ingezonden prototypes te bekijken en op hun favoriete design te stemmen. Via dit platform geeft Made jong talent de kans om door te breken in de designwereld.

De 600 vierkante meter tellende showroom voor digital millennials bevindt zich op de Raadhuisstraat 31-37 in Amsterdam. De nieuwe showroom bestaat uit twee panden die met elkaar verbonden worden door een binnentuin en een prachtig authentiek Amsterdams appartement.

Miniatuurvoorbeeld
Van Vrienden meubelwinkel

Meubels koop je bij je vrienden thuis

Miniatuurvoorbeeld
Past die bank wel?

Ikea-app die meubels virtueel in je kamer zet nu beschikbaar