'Tesla koopt DeepScale om zelfrijdende auto's te verbeteren'
Overname

'Tesla koopt DeepScale om zelfrijdende auto's te verbeteren'

02-10-2019 07:44 Laatste update: 07:44

Tesla heeft DeepScale overgenomen. De gekochte startup werkt al langer aan technologie voor zelfrijdende auto's, die vermoedelijk voor Tesla's zal worden gebruikt.

DeepScale-CEO Forrest Iandola had stilletjes zijn LinkedIn-profiel aangepast, om te vermelden dat hij voortaan in het Autopilot-team van Tesla werkt. Bronnen van CNBC bevestigden kort daarna dat het gehele bedrijf van de topman door Tesla is gekocht.

Tesla heeft de overname van DeepScale nog niet bevestigd. Het is ook nog niet bekend wat er voor de startup betaald zou zijn. Bij een eerdere investeringsronde haalde het bedrijf 15 miljoen dollar (bijna 14 miljoen euro) op.

Complexe berekeningen

Technologie van DeepScale wordt ingezet om processoren met een lage wattage in te zetten voor complexe berekeningen in zelfrijdende systemen. Deze processoren zitten vaak al in bestaande auto's om simpele handelingen uit te voeren. Hierdoor zouden veel oudere auto's in theorie autonoom kunnen worden.

Iandola werkte aan de universiteit in Berkely eerder aan kunstmatige intelligentie die relatief weinig rekenkracht vereist - en daarom zelfs op een smartphone kan draaien. Zelfrijdende auto's gebruiken ook zelflerende kunstmatige intelligentie om bijvoorbeeld objecten op de weg te herkennen.

Goede timing

De overname zou op een goed moment komen voor Tesla. Volgens eerdere geruchten zijn veel medewerkers die aan de Autopilot werken afgelopen zomer opgestapt bij de automaker.

Afgelopen week introduceerde Tesla zijn Smart Summon-functie, waarmee een select aantal auto's zelfstandig naar de eigenaar op een parkeerplaats kan rijden. Dat veroorzaakte de nodige chaos en ongelukken.
 

'Autopilot is nog geen aanrader'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's