© Apple

Apple brengt testversie iOS 13.2 met Deep Fusion-camera uit
Voor appmakers

Apple brengt testversie iOS 13.2 met Deep Fusion-camera uit

02-10-2019 17:30 Laatste update: 17:35

iPhone 11-bezitters kunnen met een testversie van iOS 13.2 alvast de nieuwe Deep Fusion-cameramodus uitproberen. De nieuwe bèta is op het moment nog alleen voor appontwikkelaars uitgebracht.

De iPhone 11 kan de Deep Fusion-functie gebruiken om gedetailleerdere foto's te maken. De pixels van meerdere foto's worden met elkaar verweven, om een nog scherper beeld dan bij gewone HDR-foto's te maken. Gedetailleerde objecten zoals wollen truien zouden zo goed in beeld worden gebracht.

Apple presenteerde Deep Fusion al bij de onthulling van de  iPhone 11 en 11 Pro, maar de functie was niet op tijd klaar voor de verkoopstart. De techgigant beloofde hem in het najaar toe te voegen via een update.

Die update wordt nu getest. Een bètaversie van iOS 13.2 is uitgebracht voor softwareontwikkelaars, die hem via een speciale pagina kunnen downloaden. Eerder in de week zei Apple al dat de test toen zou beginnen, maar toen werd de uitrol op het laatste moment uitgesteld.

Hoogstwaarschijnlijk zal de Deep Fusion-test later worden uitgebreid, zodat andere fanatieke iPhone 11-bezitters hem ook alvast kunnen uitproberen. Het is nog niet duidelijk wanneer dat zal gebeuren.

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's