© Instagram

Threads van Instagram is een app voor je beste vrienden
Insta voor vrienden

Threads van Instagram is een app voor je beste vrienden

03-10-2019 18:37 Laatste update: 18:37

Instagram lanceert een nieuwe app voor iOS en Android: Threads. De app focust zich op het delen van foto's en video's met enkel je beste vrienden.

Threads is een nieuwe app van Instagram. Net als de populaire videodienst, ligt de focus in de app op beeld. Nieuw is dat deze foto's en video's alleen voor de ogen van je beste vrienden zijn bedoeld.

Op Instagram is het al mogelijk om onderdelen van je Verhaal te delen met enkel goede vrienden. Dat idee wordt verder uitgebouwd met Threads.

De app maakt gebruik van dezelfde lijst met goede vrienden die al in Instagram zijn verzameld. De hoofden van deze vrienden staan in beeld na het maken een foto of video. Door daar op te tikken worden de beelden verstuurd.

Privacy

Het is met Threads tevens mogelijk om een status toe te voegen zoals 'studeren' of 'onderweg'. Vernieuwend is dat deze status ook automatisch ingevuld kan worden. Daarvoor noemt de app je locatie, zonder het exacte adres te noemen. Denk aan 'in een café' of 'aan het rijden'. Hoewel deze informatie volgens Facebook niet voor advertentiedoeleinden wordt gebruikt, is dat met de andere data in de app wel het geval.

Op het moment van schrijven is Threads nog niet beschikbaar in de Nederlandse app-winkels. Daar zal snel verandering in komen, want de app wordt globaal uitgerold. 

 

Dit moet Instagram verbeteren

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's