Beeld © ANP
Beeld © ANP
Miljoenendeal

Google overweegt TikTok-rivaal Firework te kopen

5 oktober 2019 09:53

Techgigant Google overweegt om Firework over te nemen, een grote concurrent van video-app TikTok.

Google en de maker van Firework zouden met elkaar hebben gesproken over de mogelijke overname, vertellen ingewijden aan The Wall Street Journal. Het is nog niet bekend wat het zoekbedrijf voor de app zou willen betalen.

Met Firework kunnen gebruikers filmpjes van dertig seconden delen met wildvreemden die de app ook hebben geïnstalleerd. De startup probeert net als TikTok om onverwachte populaire video's te etaleren.

Firework zou wel op één front verschillen van zijn concurrent: de app richt zich op iets oudere gebruikers. TikTok is op het moment vooral populair bij tieners. 

Miljoenen waard

Er hangt mogelijk een flink prijskaartje aan de potentiële overname: bij een eerdere investeringsronde werd de startup geschat op een waarde van 100 miljoen dollar, omgerekend ruim 90 miljoen euro.

Alle ogen lijken gericht op de concurrentie van TikTok. Uit gelekte opnames bleek recent dat Facebook ook hard bezig is om de Chinese app uit de markt te concurreren. Dat doet het sociale netwerk door een alternatieve app uit te brengen in landen waar TikTok nog niet populair is.

Met deze gadget maak je mooiere filmpjes met je smartphone

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's