Spelers turen naar een zwart gat Beeld © Epic
Spelers turen naar een zwart gat Beeld © Epic
Zwart gat

Fortnite uit de lucht: opmaat naar nieuw seizoen?

14 oktober 2019 09:13

Sinds zondagavond is een van de grootste games ter wereld niet meer te spelen. Fortnite heeft zelf tijdelijk de stekker eruit getrokken en laat spelers naar een zwart gat kijken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Fortnite is terug: Chapter 2-update nu te spelen

Fortnite-maker Epic Games houdt er wel van om te experimenteren met zijn belangrijkste spel, maar nu maakt het bedrijf het wel heel bont. Sinds zondagavond kan niemand meer Fortnite spelen. In plaats van de kaart krijgen spelers het beeld van een zwart gat te zien.

Op de site van Epic wordt alleen de foutmelding 'Afwijking gedetecteerd' weergegeven bij alle Fortnite-diensten. Het YouTube-kanaal van Fortnite zendt al twaalf uur een livestream van een zwart gat uit, met als titel '...'. Behalve een link naar de livestream zijn alle tweets van Fortnite verwijderd.

In verschillende video's van gamestreamers is te zien hoe het afgelopen seizoen bombastisch tot einde kwam.

Grote hervorming?

Het heeft er alle schijn van dat Fortnite bewust het spel onspeelbaar heeft gemaakt voor dit moment, waarmee miljoenen spelers wereldwijd in onzekerheid zijn gebracht. Fortnite staat erom bekend om updates en veranderingen in het spel op een verhalende manier te presenteren.

Elke update heet een 'season' en het spel was nu aan 'season 11' toe, maar wellicht komt er nu een nieuw seizoen uit van een nieuw 'chapter', waarmee de nummering weer opnieuw begint. Daarbij zou ook een volledig nieuwe kaart verschijnen.

Wanneer dit moet gebeuren en hoe lang de impasse duurt, is onbekend.

Events

Eerder faciliteerde Fortnite een live concert van DJ Marhmello in het spel en organiseerde het een WK, waarbij de Nederlander Dave Jong tweede werd.

Neem het op tegen een van de bekendste Fortnite-spelers van Nederland, Royalistiq, op Bright Day. Het tech-festival is op 23 en 24 november in de Expo Haarlemmermeer.