© Apple

'Series Apple TV+ mogen niet negatief zijn over China'
Verre vriend

'Series Apple TV+ mogen niet negatief zijn over China'

14-10-2019 09:35 Laatste update: 09:35

Apple zou aan verschillende makers van series voor de nieuwe streamingdienst Apple TV+ hebben gevraagd om mild te zijn over China.

Begin 2018 heeft Apple aan meerdere producenten van tv-series gevraagd om China niet 'in een slecht daglicht te zetten'. Dat schrijft BuzzFeed op basis van anonieme bronnen. Volgens het bericht waren deze makers bezig met verschillende series voor Apple TV+, de Netflix-concurrent van Apple die in november wereldwijd beschikbaar wordt.

Het bericht kwam volgens de bronnen van Apple-topmannen Eddy Cue, de baas over software en diensten, Morgan Wandell, hoofd internationale content-ontwikkeling. BuzzFeed schrijft dat Apple dit deed om een goede band te onderhouden met de Chinese regering, nadat het Apple in 2016 onmogelijk werd gemaakt om boeken te verkopen via iBooks Store en films te verhuren via iTunes Movies.

Apple wilde niet reageren op het bericht. Volgens een showrunner die niet met Apple gelinkt is, is het geen unieke actie in Hollywood. "Ze doen het allemaal. Ze moeten wel als ze in die markt actief willen zijn."

Protest

Eerder deze maand kwam Apple in opspraak omdat het een app offline haalde waarmee demonstranten in Hongkong op de hoogte bleven van de locatie van de oproerpolitie. 

Volgens Tim Cook was dit tegen de regels van Apple omdat de app gebruikt zou worden voor geweld tegen individuele agenten. Daar was volgens de gebruikers van de app geen sprake van, omdat de app alleen groepen agenten weergaf en geen individuen.

Kijk ook: cameratest iPhone 11 Pro

Meer smartphone-tests? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.