'Huawei verkoopt opvouwtelefoon Mate X deze maand nog'
Beperkte voorraad

'Huawei verkoopt opvouwtelefoon Mate X deze maand nog'

15-10-2019 08:09 Laatste update: 08:14

Huawei zou zijn opvouwbare telefoon in oktober nog willen verkopen. Er wordt slechts een beperkte voorraad verwacht van de Mate X.

De Mate X werd in februari al aangekondigd, maar is sindsdien keer op keer uitgesteld. De Chinese techgigant zou er zeker van willen zijn dat de telefoon stevig genoeg is. Concurrent Samsung stelde zijn Galaxy Fold-opvouwtoestel ook uit, nadat testexemplaren razendsnel kapot bleken te gaan. De Galaxy Fold is sinds september op de markt in de eerste landen, maar niet in Nederland.

Volgens nieuwssite Sina staat de Huawei Mate X nu eindelijk gepland voor een verkoop in oktober. De beperkte oplage zou te wijten zijn aan de complexiteit van de telefoon: het zou te lastig zijn om in korte tijd een grote hoeveelheid te produceren.

Het scherm van de Mate X vouwt naar buiten, waardoor je aan de voor- en achterkant displays hebt zitten. De telefoon wordt geleverd met een hoesje om hem tegen mogelijke beschadigingen te beschermen.

Nieuwe processor

Aan de binnenkant zit niet langer de Kirin 980-processor die in februari werd genoemd, maar een snellere Kirin 990. Vermoedelijk om hem na al het uitstel up-to-date te houden. Bovendien kan de telefoon met 5G verbinden.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de telefoon ook in Nederland verkocht zal worden. De beperkte oplage doet vermoeden dat hij vooral in China wordt verkocht. Het westen is sowieso een lastige markt voor Huawei aan het worden door de sancties van de Verenigde Staten.

Eerste indruk: opvouwbare Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's