Zo zet Tencent naadloos advertenties in bestaande video's

Zo zet Tencent naadloos advertenties in bestaande video's

01-11-2019 10:08 Laatste update: 10:08

Het Chinese techbedrijf Tencent experimenteert met het naadloos invoegen van advertenties in bestaande video's. Een witte beker in het originele beeld toont dan bijvoorbeeld een advertentie op de beker.

Niet is irritanter dan een online video die onderbroken wordt door een reclameboodschap. Veel gebruikers zappen meteen weg. De Chinese techreus Tencent heeft echter iets origineels verzonnen om advertenties in de video's op zijn platform te tonen die kijkers niet zo snel zullen wegklikken.

Het bedrijf experimenteert namelijk met het embedden van mini-advertenties in bestaande content. In de originele video zie je iemand een witte beker koffie drinken en met AI projecteert Tencent achteraf reclame op het bekertje. 

Van de televisie ken je dit concept wellicht zonder dat je het meestal in de gaten hebt. Zo zijn de reclameborden tijdens voetbaluitzendingen op televisie virtueel geprojecteerd. In het echt in het stadion zie je ze niet. 

Online is het echter uniek. Je kunt het zo gek niet verzinnen waarop je mogelijke reclameboodschappen kan projecteren. Voorlopig is het alleen Tencent die op zijn eigen videoplatform op deze manier reclameboodschappen aan de man brengt. Maar het zou zo maar eens een oplossing voor veel contentmakers kunnen zijn.

Video's die je interesse hebben waarin subtiel advertenties zijn verwerkt, zul je net zoals die voetbalwedstrijd op televisie ook niet wegzappen. Dat zal de online adblocker ook niet zo maar kunnen doen.