Controller van gamedienst Google heeft nog draad nodig
De draad kwijt?

Controller van gamedienst Google heeft nog draad nodig

17-10-2019 07:49 Laatste update: 07:49

Google start op 19 november met het aanbieden van de gamestreamingdienst Google Stadia. De meegeleverde draadloze controller blijkt alleen minder draadloos dan gedacht.

De gamestreamingdienst van Google is bijna klaar om gelanceerd te worden. Niet alleen kan er gespeeld worden op tv's via de Google Chromecast Ultra, maar ook via laptops, desktops, Chromebooks, smartphones en tablets. Maar deze flexibiliteit komt wel met een prijs: een draadje.

Het is goed opletten, maar op 1 minuut en 23 seconden in de promotievideo voor Google Stadia is het in kleine letters te lezen. "Bij de lancering kan er alleen draadloos gespeeld worden met de Stadia Controller op tv via een Chromecast Ultra."

Dat betekent dat voor smartphone, tablet en PC de controller via een kabel aan het apparaat gekoppeld moet zijn. Dit zorgt ervoor dat de speler een stuk minder flexibel is.

Waarschijnlijk wordt deze kabel meegeleverd, want de controller moet ook worden opgeladen. De lengte van de kabel is nog onbekend. Wel kan een gebruiker ervoor kiezen om een andere controller of zelfs een muis en toetsenbord aan te sluiten: dit moet ook gewoon werken voor Stadia.

Kijk ook: uitleg over Google Stadia