Robotmaker koopt je gezicht voor 110.000 euro
Zorgrobots

Robotmaker koopt je gezicht voor 110.000 euro

22-10-2019 10:23 Laatste update: 16:41

De Britse fabrikant Geomiq is bereid 125.000 dollar (110.000 euro) te betalen voor je gezicht, zodat het jouw beeltenis voor nieuwe zorgrobots kan gebruiken.

In ruil voor de forse betaling teken je een contract, waarin je afstand doet van het merkrecht op je gezicht. Hierdoor kan het bedrijf je hoofd namaken voor de robots zonder in de toekomst juridische problemen te riskeren.

Geomiq gaat niet zomaar ieder gezicht voor de robot gebruiken: uit alle aanmelders wordt één gezicht voor de machine gekozen. Alleen de winnaar zal door het bedrijf worden benaderd en krijgt dan alle geheime details te horen.

Mysterie

"Een paar weken terug werden we benaderd door een robotbedrijf dat ons vroeg om de laatste hand te leggen aan een geavanceerde, mensachtige robot", schrijft Geomiq in een verklaring. "Details over dit project zijn schaars, omdat we een geheimhoudingsverklaring moesten tekenen." 

De robot in kwestie zou bedoeld zijn om ouderen te verzorgen. Inmiddels zou er al vijf jaar aan het project worden gewerkt. Volgend jaar moet de productie van start gaan.

Interview met 'sociale' robot Sophia:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's