'Apple Watch redt leven van man met gebroken rug'
Apple Watch

'Apple Watch redt leven van man met gebroken rug'

22-10-2019 18:32 Laatste update: 23-10-2019 13:05

De valdetectie van de Apple Watch heeft mogelijk weer een leven gered. Het horloge belde automatisch het noodnummer, nadat een stel in een afgrond was gevallen en de man zijn rug brak.

James Prudenciana en zijn date Paige Paruso waren afgelopen week aan het hiken in New Jersey. Het stel viel van een afgrond naar beneden, waarna Prudenciana zijn rug brak. Zijn Apple Watch liet automatisch aan de hulpdiensten weten waar het stel was. Zo bericht Business Insider


Volgens Prudenciana was het donker tijdens het hiken, terwijl het duo van de gebaande weg ging. Het stel gleed opzettelijk een stukje naar beneden, maar deze natuurlijke glijbaan mondde onverwachts uit in een flinke afgrond.

Afscheid

Paruso viel in het water zonder ernstige verwondingen, maar Prudenciana viel op een steen en brak zijn rug op drie plekken. "Er was geen uitweg voor mij, ik nam letterlijk afscheid", stelt de hiker tegenover News 12. 

Toen belde de Apple Watch die Prudenciana droeg automatisch het noodnummer, waarbij de lengte- en breedtegraad werd meegestuurd. Met die informatie werd het stel gevonden en naar een medisch centrum gebracht.

Apple Watch Series 5 review

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's