Nieuwe Google-apps helpen telefoonverbruik verminderen
Spelletjes en apps

Nieuwe Google-apps helpen telefoonverbruik verminderen

23-10-2019 18:21 Laatste update: 24-10-2019 07:34

Een vijftal experimentele apps van Google moet je helpen om je telefoongebruik in te perken.

Eerder introduceerde Google al de Digitaal welzijn-app die je app-gebruikt laat beheren. De vijf nieuwe applicaties bieden daar bovenop nog extra manieren om te zorgen dat je minder op je smartphone zit.

De app Unlock Clock is een live-achtergrond voor je telefoon, die met een cijfer laat zien hoe vaak je die dag de telefoon hebt ontgrendeld. Bij ieder gecheckt berichtje word je dan geconfronteerd met je telefoongebruik.

Post Box is een wat passievere app, die functioneert als een soort niet storen-functie. Alle notificaties op je telefoon worden opgespaard in deze app, zodat ze op een specifiek tijdstip afgeleverd kunnen worden. Je kiest of je berichten eens, twee, drie of vier keer per dag wil inzien.
 

We Flip is een coöperatief spelletje dat jij en je vrienden op jullie telefoons installeren. Het doel is simpel: blijf langer van je telefoon af dan de ander. Degene die de telefoon het langst laat liggen, wint. 

In Desert Island moet je apps kiezen waar je echt niet zonder kunt leven. Vervolgens kun je de hele dag alleen die apps gebruiken. Een dag later streep je een app van de lijst, om het je zo nog lastiger te maken.

Tot slot is er Morph, waarin je apps categoriseert in bezigheden. Deze apps worden dan automatisch op de juiste momenten getoond. Hierdoor word je niet verleid om Instagram te openen als je op werk zit en open je alleen sport-apps tijdens het hardlopen.

Tien handige functies in Android 10

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's