Netflix-aanbod in Nederland groter als je taal op Engels zet
Streaming

Netflix-aanbod in Nederland groter als je taal op Engels zet

25-10-2019 07:59 Laatste update: 13:31

Een deel van de Nederlandse kijkers krijgt op Netflix een kleiner aanbod aan titels te zien dan anderen. Dat blijkt uit onderzoek van Streamwijzer.nl. Mensen met Nederlandse profielinstellingen krijgen ruim 6 procent van het aanbod op het streamingplatform niet te zien.

Nederlandse kijkers krijgen 78 van de 1253 series op Netflix niet te zien als hun account op de Nederlandse taal ingesteld staat. Victorious, Sam & Cat en Angry Mom zijn bijvoorbeeld compleet onzichtbaar voor deze kijkers. Andere series, zoals Avatar: The Last Airbender, hebben slechts een enkel seizoen beschikbaar voor mensen met Nederlandse instellingen.

Het filmaanbod op Netflix is minder afhankelijk van je taalinstellingen. Slechts 6 van de 2231 films zijn niet beschikbaar als een kijker kiest voor een andere taal dan Engels. Dat is slechts 0,3 procent van het totale filmaanbod.

Volgens Netflix komen de verschillen doordat gebruikers met een Nederlands taalprofiel alleen series en films met Nederlandse ondertiteling of stemmen te zien krijgen. 

Instelling wijzigen

De taalinstelling is te veranderen via de Instellingen op Netflix, vervolgens klik je op 'Account' en kies je bij 'Mijn Profiel' voor 'Taal'.

Disney+ is hier, ga je Netflix opzeggen?

Volg Bright ook op YouTube.