Donald Trump wil thuisknop iPhone terug
Maak je niet druk-knop

Donald Trump wil thuisknop iPhone terug

28-10-2019 10:02 Laatste update: 10:45

De Amerikaanse president Donald Trump is niet blij met de iPhone zonder thuisknop, en pleit bij Apple voor een terugkeer.

Trump heeft vermoedelijk onlangs een nieuwe iPhone gekregen. Sinds vorig jaar heeft geen enkele nieuwe iPhone nog een fysieke thuisknop. Gebruikers openen het toestel niet meer door op een knop te drukken, maar door omhoog te vegen vanaf de onderrand van het scherm. De gezichtsscanner controleert dan de identiteit van de gebruiker. 

"Aan Tim: de knop op de iPhone was VEEL beter dan de swipe", zegt Trump op Twitter. De president richt zich tot Apple-ceo Tim Cook, die hij normaal gesproken vooral aanschrijft in het kader van de handelsoorlog met China. 

Trumps iPhone

De vorige keer dat duidelijk werd dat Trump een nieuwe telefoon had, was in 2017. Toen ruilde hij zijn onveilige Android-toestel in voor een iPhone, kennelijk met enige tegenzin.

Trump gebruikte tot dat moment vermoedelijk een Samsung Galaxy S3 uit 2012, die voor het laatst een veiligheidsupdate kreeg halverwege 2015. Een jaar eerder had Trump nog opgeroepen tot een boycot van Apple-producten. 

Bright Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's