Toyota staat zonder auto's op de Tokyo Motor Show
Robotauto's

Toyota staat zonder auto's op de Tokyo Motor Show

28-10-2019 12:10 Laatste update: 12:10

Bright-autotester Rutger was op de Tokyo Motor Show en vond bij Toyota geen gewone auto's op de beursstand, maar robots en autonome koffertransporters.

De grote autobeurs Tokyo Motor Show kent altijd verrassingen, maar het grootste gedeelte van de stands bevat gewoon auto's, motoren en concepten. De Japanners hebben een fascinatie voor traditie en voor de toekomst, en die komt in de meeste gevallen fraai bij elkaar. Honda had meerdere generaties CB-motoren staan en ook waren een aantal klassieke racers uit de opslag getrokken.

Toyota daarentegen liet het verleden én het heden even voor wat het is en presenteerde zichzelf in een 'Mobility Theme Park'. Een robot stond druk te gebaren en op de beursvloer vonden we een autonome dokterspost, een racewagen die geen coureur nodig heeft en een mobiel laadpunt. 

De autonome Powerbank van Toyota

Veel van wat Toyota laat zien is toekomstmuziek, maar de e-Pallette komt in ieder geval uit de nabije toekomst. Het busje zal ingezet worden tijdens de Olympische Spelen volgend jaar in Tokyo om personen autonoom te vervoeren.

De e-Charge Air is een interessant experiment om over laden na te denken. Als een soort autonoom aanhangertje kan hij in de buurt van een elektrische auto rijden en deze opladen zonder dat hij hoeft te stoppen. Denk aan het in de lucht tanken dat bij jachtvliegtuigen gebeurt, maar ook aan de powerbank die je meeneemt om je telefoon te kunnen blijven gebruiken terwijl je hem oplaadt. 

Bright is bij de Tokyo Motor Show. Kijk onze video later deze week op ons YouTube-kanaal.