© Adobe

Photoshop nu ook op iPad beschikbaar
Vingerverven

Photoshop nu ook op iPad beschikbaar

04-11-2019 14:42 Laatste update: 14:42

Len Maessen

Adobe Photoshop is vanaf maandag ook op iPads te gebruiken. De eerste versie van Photoshop voor iPad richt zich vooral op basisfuncties voor het maken en manipuleren van afbeeldingen.

Op de langere termijn wil Adobe bestaand gereedschap voor maskers, contouren, selecteren en tekenen verbeteren. Ook moet het gemakkelijker worden om je penselen en lettertypen te beheren in de cloud. Het bedrijf spreekt daarom van een 'eerste versie', waar binnenkort nog basiszaken als het draaien van het canvas aan toe moeten worden gevoegd.

Adobe belooft een versie van Photoshop die verder op dezelfde resoluties werkt als die als desktop. De vormgeving werkt op basis van context en toont alleen het gereedschap dat je op dat moment nodig hebt, schrijft het bedrijf.

In de cloud

Afbeeldingen in Photoshop op iPad worden automatisch opgeslagen in de cloud. De app is te gebruiken op vijfde generatie iPads, iPad Pro's, de iPad Air 2 en de iPad Mini 4. Ook ondersteunt de app beide edities van de Apple Pencil-stylus.

Photoshop is de eerste maand gratis te gebruiken op iPad. Daarna kost de software 11 euro per maand, tenzij je al een Photoshop-abonnement hebt.
 

Geen muis, geen toetsenbord: de pc van de toekomst?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.