Pixel 4 gebruikt soepel scherm vaker na updates
90 hertz

Pixel 4 gebruikt soepel scherm vaker na updates

05-11-2019 06:57 Laatste update: 07:12

De nieuwe Google-smartphone Pixel 4 gebruikt na een update vaker zijn soepele 90 hertz-scherm.

Het 90 hertz-scherm zorgt ervoor dat het beeld 90 keer per seconde wordt vernieuwd, waardoor bijvoorbeeld animaties er vloeiender uitzien. 

Recent bleek dat de Pixel 4 niet altijd die soepele schermoptie gebruikt. In sommige situaties werd teruggeschakeld naar een 'gewoon' 60 hertz-beeld om accuduur te besparen. Dat gebeurde bijvoorbeeld als de schermhelderheid lager dan 75 procent is.

De meest recente november-update voor de Pixel 4 brengt daar verandering in. De update bevat "verbeteringen voor het soepele scherm", en uit vroege tests van gebruikers blijkt dat de optie vaker wordt geactiveerd, ook bij een lagere schermhelderheid. 

Hé Google

De update bevat ook verbeteringen voor de Pixel 4-camera. Heb je een ouder toestel, dan zou het "Hé Google"-commando beter moeten werken.

De Pixel 4 werd afgelopen maand door Google gepresenteerd. Het toestel wordt niet officieel in Nederland verkocht, maar Pixel-toestellen zijn alsnog in veel Nederlandse webwinkels te koop. 

In de nieuwe Pixel-telefoon zit een speciale 'radarsensor'. Deze ziet hoe je een hand boven het toestel beweegt, zodat je bijvoorbeeld naar een volgend nummer kunt springen in een muziek-app.

Review: OnePlus 7T en 7T Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's