China begint nu al aan ontwikkeling 6G-netwerk

Telefoonmast (archiefbeeld)

Zin in 7G

China begint nu al aan ontwikkeling 6G-netwerk

07-11-2019 14:16 Laatste update: 15:05

Er zijn nog maar amper 5G-netwerken in de wereld, maar China is al officieel begonnen aan de ontwikkeling van een 6G-netwerk.

Het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie start twee werkgroepen die de nieuwe 6G-technologie gaan bouwen, aldus CNBC.

Het project bevindt zich op het moment in een vroege onderzoeksfase. Volgens vice-minister Wang Xi is het nog niet duidelijk hoe het project precies zal lopen, en moet nog worden vastgelegd wat een 6G-netwerk definieert.

Huawei-CEO Ren Zhengfei zei in september ook aan 6G te werken, maar dat het project nog niet ver gevorderd is. Het zou nog "een lange tijd duren" totdat de technologie commercieel wordt aangeboden.  

In Duitsland werd al eens onderzoek gedaan naar 6G. Daarbij wordt gemikt op een snelheid van 400 gigabit per seconde.

5G-uitrol gestart

China activeerde eerder deze maand de eerste delen van zijn 5G-netwerk. Dat was een jaar eerder dan gepland: initieel hoopte China vanaf 2020 de uitrol van 5G te starten.

Op veel plekken in de wereld is 5G nog niet beschikbaar. In Nederland lopen er een aantal tests, maar wordt het mobiele netwerk nog niet aangeboden. 

5G biedt hogere internetsnelheden met een lagere vertragingssnelheid. Het netwerk moet hierdoor ideaal worden om bijvoorbeeld auto’s op afstand te besturen. 

Kijk ook: 5G in Nederland te testen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.