Devolo lanceert betaalbare Magic 1 mini wifi-powerline
Betere wifi

Devolo lanceert betaalbare Magic 1 mini wifi-powerline

01-01-2020 12:53 Laatste update: 02-01-2020 16:29

Devolo maakt mesh-wifi powerlines die snel internet via het stopcontact naar alle kamers brengen. De Magic 2 wifi powerlines zijn alleen erg duur. De nieuwe Magic 1 wifi mini powerlines zijn een stuk aantrekkelijker geprijsd.

Een jaar geleden heb ik de Devolo Magic 2 powerlines getest. De Devolo Magic 2 met een mesh-wifinetwerk verdubbelde niet alleen de snelheid van mijn netwerk maar veel belangrijker: de verbinding tussen de powerlines werd veel betrouwbaarder. 

In mijn werkplaats, drie verdiepingen verwijderd van mijn router in de huiskamer, had ik daarvoor altijd problemen met een betrouwbare verbinding omdat er tussen de powerlines een 50 jaar oud krakkemikkig netwerk van elektriciteitskabels en vele stoppenkasten lag.

Met die Magic 2 powerlines is dat probleem grotendeels verholpen. Dat komt mede doordat Devolo als enige powerline-fabrikant G.hn ondersteunt. Dat is de nieuwste generatie powerline-technologie die voor hogere en betrouwbaardere verbindingen zorgt. Maar goedkoop is zo'n Magic 2 Powerline met wifi niet. Ze kosten namelijk bijna 130 euro per stuk. 

Goedkopere versie

Nu brengt Devolo de Magic 1 WiFi mini op de markt. Deze powerline is niet alleen van formaat klein en compact, maar de prijs is ook een stuk aantrekkelijker om bijvoorbeeld je huidige netwerk mee uit te breiden. Per stuk kost hij namelijk 69,90 euro. Er is bovendien een starterkit met een Magic 1 LAN-adapter die je aansluit op je router en één Magic 1 WiFi mini voor 99,90 euro. Een kit met twee mini's gaat voor 159,90 euro. 

De lagere prijs gaat in theorie ten koste van een iets lagere netwerksnelheid van 1200 Mbps in vergelijking met de 2400Mbps van de Magic 2. In de praktijk bij de meeste mensen thuis is dat voldoende. 

Mocht je toch het snelste van het snelste moeten hebben om te gamen of binnenshuis bijvoorbeeld megabestanden van je computer naar je NAS te willen wegschrijven, dan heeft Devolo ook een nieuwe oplossing: de Magic 2 LAN triple. Dat is de snelste Powerline-adapter met drie Gigabit LAN-poorten waar je je apparatuur met ethernetkabels op aansluit.

De triple haalt snelheden tot 2400 Mbps. De triple functioneert tevens als switch. Een losse triple kost 79,90 euro en een starterkit met een LAN-adapter en een triple kost 139,90 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's