Video: deze robotdieren zijn dolblij om buiten te mogen spelen
Robots

Video: deze robotdieren zijn dolblij om buiten te mogen spelen

11-11-2019 10:11 Laatste update: 10:39

De Amerikaanse universiteit MIT laat in een nieuwe video negen robotdieren zien die buiten aan het spelen zijn. Het is vertederend en beangstigend tegelijkertijd.

Al ruim tien jaar houdt het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zich bezig met het ontwikkelen van katachtige robots, meestal omschreven als een cheeta oftewel jachtluipaard. Nu heeft de universiteit een nieuwe video online geplaatst met de nieuwste versie van de robots.

Te zien zijn negen kleine lichtgewicht robots die met elkaar aan het spelen zijn op het grasveld. Het ziet eruit als een groep domme honden die met elkaar aan het stoeien is. Als de ene robot de andere omstoot, draait hij zichzelf weer gemakkelijk om en staat binnen een paar seconden weer op zijn poten te springen. Ook is te zien hoe een van de cheeta's het voortouw neemt en een move doet, waarna de andere cheeta's volgen. Dit ziet er meer uit als nog niet zo goed getraind bataljon van het leger.

Het robotdier weegt maar 9 kilo en is relatief goedkoop gemaakt, aldus de onderzoekers van de universiteit. De robot is robuust en kan makkelijk gerepareerd worden mocht er toch iets kapot gaan.

8 km/u

De robot kan ook achterwaartse salto's doen en kan een snelheid halen van 8 kilometer per uur. De onderzoekers willen de robotcheeta's ook naar andere universiteiten sturen, omdat ze benieuwd zijn wat zij er vervolgens mee gaan doen.

Kijk ook: van robothond Aibo ga je houden