Elektrische auto's

Ford komt met elektrische Mustang met versnellingen

11 november 2019 17:04

In twee weken tijd twee elektrische Fords. Een Mustang met een handbak en een elektromotor én een SUV geïnspireerd op de Mustang. 

Ford deed jaren geleden met de Focus Electric niet heel erg hard zijn best. Met name het marketingbudget bleef nogal achter en slechts weinig mensen wisten dat deze elektrische auto bestond. Laat staan dat ze hem aan schaften. Volgende week komt Ford op de LA Auto Show echter met een wat serieuzere elektrische auto. De Mach E, een SUV geïnspireerd op de coolste Ford: de Mustang.

Was de Focus Electric een 'compliance vehicle' (een auto ontwikkeld om aan de regelgeving te voldoen), de Mach E moet een aantrekkelijke elektrische auto worden voor een brede doelgroep.

In 2021 volgt er een elektrische pick-up met een grote batterij aan boord. In 2022 komen er nog twee crossovers zonder uitlaat bij. 

Mustang Lithium met versnellingsbak

Maar in de tussentijd hebben de nerds uit Michigan zich uitgeleefd op een Mustang. Hij heet de Mustang Lithium en heeft een 800 Volt batterij die hem 900 pk geeft. Voordat je enthousiast je internetbankieren checkt: er is maar één van op de wereld en Ford is niet van plan er meer te maken. Het meest opvallende item aan deze auto is de schakelpook. Een elektrische auto heeft geen versnellingsbak nodig. De motor kan gewoon sneller gaan draaien om de auto rapper te laten gaan. Waar een benzinemotor maximaal tot zo'n 7000 toeren mag draaien voordat het gevaarlijk wordt, kan een elektrische motor makkelijk 18000 toeren per minuut maken. Een versnellingsbak is dan niet nodig. 

Maar sommige mensen vinden het leuk om iets te doen in de auto, om ze het gevoel te geven dat ze controle hebben. Daarom bouwde Ford een handmatige versnellingsbak in deze Ford Mustang Lithium. 

Volg onze updates over elektrische auto's

Deze gave elektrische auto's komen eraan

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's