Instagram test verbergen likes nu ook in de VS
Testfase

Instagram test verbergen likes nu ook in de VS

11-11-2019 16:28 Laatste update: 19:46

Voor een deel van de Amerikaanse gebruikers van Instagram wordt het deze week moeilijker om de populariteit van foto's en filmpjes te vergelijken met andere gebruikers. Het sociale netwerk test nu ook in de VS het verbergen van het aantal likes.

In navolging van tests die Instagram deed in Canada, Ierland, Japan, Italië, Brazilië, Nieuw-Zeeland en Australië gaat de app ook in thuisland Verenigde Staten testen met het uitschakelen van de like-teller. Het wordt voor sommige gebruikers niet meer mogelijk om te zien hoeveel 'hartjes' een bericht van iemand anders heeft gekregen. Likes op eigen berichten zijn nog wel te zien, maar worden niet meer aan iedereen getoond.

De verandering richt zicht vooral op jongere gebruikers, zei Instagram-baas Adam Mosseri tijdens een conferentie. "Het idee is om de druk weg te nemen bij Instagram, om het minder een competitie te maken." 

Moederbedrijf Facebook onderzoekt al langer hoe het ervoor kan zorgen dat gebruikers niet meer ongelukkig worden van het platform.

Het gaat nog om een testfase, maar Instagram heeft de test de afgelopen maanden wel flink uitgebreid. Voor Mosseri staat de uitkomst nog niet vast. "We moeten zien welke invloed dit heeft op hoe mensen ons platform ervaren. Ik heb er persoonlijk veel tijd in gestoken." 

Kijk ook: de grootste Instagram-ergernissen

Volg Bright op Instagram

Abonneer op het Bright YouTube-kanaal