© Apple

'Apple gaat in 2020 diensten in bundel aanbieden'
Apple-abonnementen

'Apple gaat in 2020 diensten in bundel aanbieden'

14-11-2019 17:24 Laatste update: 18:42

Apple zou volgend jaar de eerste combinatie van meerdere van zijn abonnementsdiensten willen gaan aanbieden.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Met zo'n bundel zouden Apple-klanten korting krijgen op de meerdere abonnementen die Apple nu los aanbiedt. De bundel kan volgens Bloomberg toegang geven tot bijvoorbeeld videodienst Apple TV+, muziekdienst Apple Music en de webkiosk Apple News+. De laatste dienst is in Nederland momenteel nog niet beschikbaar.

Over de onderhandelingen die Apple met verschillende contentpartijen voert over alles-in-één-abonnementen gaan al langer geruchten. Apple geeft geen commentaar.

Apple heeft onder meer ook het game-abonnement Apple Arcade en abonnementen op de iCloud-bestandsopslag. Onlangs hintte Apple ook op het aanbieden van een abonnement op de iPhone.

Contracten van uitgevers

De voorbereidingen voor de nieuwe bundel van diensten blijken onder meer uit een nieuwe overeenkomst die Apple aan grote uitgevers heeft gestuurd. Daarin staat dat Apple de diensten ook in bundels mag aanbieden. 

Apple geeft kopers van recente iPhones, iPads en andere apparaten sinds kort een jaar gratis toegang tot de nieuwe streamingdienst Apple TV+

Kijk ook: eerste indruk Apple TV+

Volg Bright op YouTube