Eerste beelden PlayStation 5-controller gespot
DualShock 5

Eerste beelden PlayStation 5-controller gespot

19-11-2019 10:12 Laatste update: 10:13

Een door Sony aangevraagd patent toont vermoedelijk al het ontwerp van de PlayStation 5-controller.

De gamepad lijkt in grote lijnen op die van de PlayStation 4. De richtingsknop, analoge sticks, knoppen en trekkers zitten allemaal op dezelfde plekken. 

De verschillen zitten vooral in de details. De sticks lijken bijvoorbeeld iets korter te zijn dan bij de PlayStation 4. Daarnaast is de gamepad iets dikker dan zijn voorganger.

Onder de thuisknop in het midden van de gamepad zit nu ook een mysterieuze rechthoek waarvan de functie onduidelijk is. Sommigen vermoeden dat dit een microfoon is, zodat je niet langer een headset hoeft aan te sluiten.

Daarnaast zitten twee audiopoorten. De micro-usb-poort is vervangen voor een alternatief met usb-c. Bovenop zit ook niet langer een brede balk die lichtgeeft, die wel in de PlayStation 4-gamepad zit. Sony gebruikte deze om te laten zien wanneer de controller aan staat.

Speciale trekkers 

Sony heeft sommige aanpassingen voor de controllers al aangekondigd, die niet af te leiden zijn uit de plaatjes. De controller krijgt trekkers die weerstand bieden, waardoor je het gevoel krijgt bijvoorbeeld echt een gaspedaal in te drukken. 

Eind 2020

Het gepatenteerde ontwerp werd in maart dit jaar vastgelegd, maar de console zal pas eind 2020 in de winkels liggen.

Wellicht zal Sony het ontwerp in de tussentijd nog aanpassen, omdat het tijdens de bouw op verbeterpunten stuit.

Eerste indruk: Google Stadia

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's