Scifi

Noah Hawley maakt volgende Star Trek

20 november 2019 08:57

Het vierde deel van de meest recente Star Trek-filmreeks wordt geregisseerd door Noah Hawley. De Amerikaan, vooral bekend als het brein achter televisieseries Fargo en Legion, gaat ook aan de slag met het script van de film.

Volgens The Hollywood Reporter keert Chris Pine terug in zijn rol als Captain James T. Kirk en zijn ook Zachary Quinto en Zoe Saldana weer van de partij, als Spock en Nyota Uhura. De laatste film uit de reeks was Star Trek Beyond uit 2016. Daarvoor kwamen Star Trek (2009) en Star Trek Into Darkness (2013) uit. De regisseur van de eerste twee films, JJ Abrams, gaat aan de slag als producent van het vierde deel.

Eigenlijk zouden de opnames van de film al begin van dit jaar hebben plaatsgevonden. In het script van die versie zouden Captain Kirk en zijn vader, in de eerdere films gespeeld door Chris Hemsworth, elkaar door middel van tijdreizen weer tegenkomen. Een deal met Pine en Hemsworth bleek tijdens contractonderhandelingen echter niet in het budget van studio Paramount te passen.

De film die Hawley gaat regisseren staat los van het Star Trek-project waar Quentin Tarantino al enige tijd aan werkt.