Google Stadia-gebruikers boos om te laat verstuurde toegangscodes
Later stadium

Google Stadia-gebruikers boos om te laat verstuurde toegangscodes

20-11-2019 09:05 Laatste update: 21-11-2019 08:59

Vroege gebruikers van gamestreamingdienst Google Stadia zijn boos, omdat ze later dan beloofd toegang kregen tot het nieuwe platform. Hierdoor konden ze hun gewilde gebruikersnamen niet snel genoeg vastleggen.

Kopers van een Stadia Founders Edition en Premiere Edition werd op dinsdagavond een code beloofd, waarmee ze als eersten toegang kregen tot de gamestreamingdienst Stadia. Die codes zouden op volgorde van aanschaf worden verstuurd, zodat de vroegste vogels als eerste naar binnen konden.

De codes moesten dinsdag om 18:00 uur Nederlandse tijd de deur uit gaan, maar het bleek al snel dat veel kopers geen mail kregen. Dat terwijl late bestellers wel alvast toegang kregen tot de dienst.

Eerste indruk: Google Stadia

'Probleem ontdekt’

"We hebben een probleem ontdekt waardoor een klein aantal Stadia-codes in de verkeerde volgorde werden verstuurd", liet Google-medewerker Chris later op de avond weten via de chatdienst Discord. "We hebben hier iets aan gedaan en codes worden weer op de juiste wijze verzonden."

Dat de codes in de verkeerde volgorde werden verzonden, zorgde bij veel vroege kopers voor frustratie. Zij hadden de Stadia Founders Edition zo snel mogelijk besteld, omdat ze dan ook als eerste hun spelersnamen bij de gamedienst konden vastleggen. Door de fout waren hun gewilde gebruikersnamen soms al geregistreerd door anderen, die juist later hadden besteld.

"Google gebruikte de belofte om als eerste binnen te zijn als excuus om twijfelende kopers binnen te halen", schrijft een boze koper op Reddit. "Ze hebben simpelweg gelogen, net zoals ze logen over de kwaliteit van de dienst. Wat kunnen we doen om dit Google betaald te zetten?

Daarmee verwijst de bezoeker naar recente ophef over de beeldkwaliteit van games. Google biedt een Pro-abonnement om spellen mee in 4K af te spelen, maar sommige spellen worden dan alsnog op een lagere resolutie getoond.
 

Controllers en Chromecasts

Eerder bleek al dat de bijbehorende controller en Chromecast Ultra van de vroege edities niet bij iedereen op tijd bezorgd zouden worden. Op Reddit melden vooral veel Europese gebruikers dat hun pakketjes pas later in de week binnenkomen.

Stadia is het nieuwe gameplatform van Google. Spelers kunnen games kopen en vervolgens rechtstreeks vanaf Google-servers streamen. Hierdoor is er geen krachtige spelcomputer meer nodig.