Facebook-tweeling koopt startup van tweeling
Nifty Gateway

Facebook-tweeling koopt startup van tweeling

20-11-2019 15:08 Laatste update: 15:30

De Winklevoss-tweelingbroers hebben voor het eerst een bedrijf overgenomen, dat toevallig ook in handen is van een tweeling.

Ze hebben voor een niet nader bedrag Nifty Gateway gekocht. Dat is een betaalsysteem om snel virtuele objecten die in de blockchain staan mee te kopen. Hierdoor hoeven klanten niet langer met veel gedoe naar een handelsplaats voor cryptovaluta.

Het overgenomen bedrijf is opgericht door Duncan and Griffin Cock Foster, een 25-jarige tweeling die al langer aan technologie werkt. Duncan was een softwaremaker in San Francisco, terwijl Griffin in New York meewerkte aan Jet.com.

Facebook

De tweeling lijkt daarmee iets gemeen te hebben met de Winklevoss-broers, die aan de wieg stonden van Facebook. Zij beschuldigden Mark Zuckerberg er later van dat hij het idee van het sociale netwerk heeft gestolen. 

De Winkelvoss-broers hebben inmiddels een investeringsbedrijf genaamd Gemini, wat weer een verwijzing is naar hun tweelingschap. Dat bedrijf investeert in cryptovaluta en blockchaintechnologie.

'Je verzint zoiets niet'

Dat hun eerste overname uitgerekend zou worden gedaan bij een andere tweeling, vinden de broers ook bizar. "Je verzint zoiets niet", vertelt Tyler Winklevoss aan Bloomberg. "We hebben zoveel met elkaar gemeen, dat het gewoon perfect aanvoelde."