Politie VS arresteert hacker die account Twitter-baas overnam

Jack Dorsey, Twitter-oprichter en voormalig CEO.

Chuckling Squad

Politie VS arresteert hacker die account Twitter-baas overnam

25-11-2019 07:41 Laatste update: 13:33

Len Maessen

Een hacker die betrokken was bij het overnemen van het Twitter-account van Twitter-topman Jack Dorsey is twee weken geleden opgepakt door de politie in de Amerikaanse staat Californië.

Dat meldt Motherboard maandag op basis van bronnen bij de politie. Het gaat om een voormalig lid van de 'Chuckling Squad', een groep hackers die het afgelopen jaar Twitter-accounts van verschillende Hollywoodsterren overnam. Het account van Dorsey werd in augustus korte tijd gehackt.

De Chuckling Squad plaatste racistische leuzen, Nazi-propaganda en grappen op de overgenomen accounts. De hackers zouden mogelijk de telefoonnummers van hun slachtoffers hebben overgenomen, om vervolgens misbruik te maken van de sms-naar-Twitter-functie. Die functie werd recent door Twitter verwijderd.

De gearresteerde man leverde volgens Motherboard telefoonnummers aan de Chuckling Squad. Hij zou in oktober uit de groep zijn gezet.

De man ontkent tegen Motherboard betrokkenheid bij de hack op Dorsey. Volgens een leider van de hackergroep, 'Debug', had de man echter het nummer van de Twitter-baas geleverd. De verdachte zou geen financiële motieven hebben gehad, maar vooral aandacht hebben gezocht, aldus Debug.
 

5 tips voor veilig online shoppen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.