Elektrische auto's

Tesla Cybertruck slaat aan: al 200.000 keer gereserveerd

25 november 2019 16:45

Tesla heeft een opvallende draai gemaakt door te melden hoeveel mensen al een reservering hebben gemaakt om de elektrische pick-uptruck Tesla Cybertruck te kunnen kopen. De updates over reserveringen werden in april door Tesla-topman Elon Musk nog afgedaan als irrelevant.

Toch meldde Musk nu dat er voor de elektrische pick-uptruck, die vrijdag werd gepresenteerd, al 200.000 reserveringen zijn binnengekomen.

Dat nieuws viel goed op de beurs, waar het aandeel in waarde steeg na een fikse daling op vrijdag na de dramatisch verlopen onthulling van de Cybertruck.

Ruiten ingegooid

Het hoofd design van de Amerikaanse autobouwer wilde bij de presentatie aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig extra stevig is, maar vernielde daarbij per ongeluk twee ruiten. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde bovendien bij kenners voor verdeelde reacties, terwijl analisten hoopten dat Tesla een flink aandeel zou kunnen pakken van de wat traditioneel ingestelde markt voor pick-uptrucks.

Productie start eind 2021

Het kan overigens nog jaren duren voordat de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is. De productie moet eind 2021 van start gaan.

Model 3 en Model Y

Het belangrijkste model voor Tesla blijft de komende jaren de Model 3, de relatief betaalbare elektrische auto waarmee het bedrijf de massa wil bereiken. 

In de loop van 2020 verschijnt ook de nieuwe SUV, de Tesla Model Y, die deels wordt gebouwd in een nieuwe fabriek in Duitsland.