© Vollebak

Met deze 'ruimtecocon' kan je overal slapen
In space?

Met deze 'ruimtecocon' kan je overal slapen

27-11-2019 19:47 Laatste update: 28-11-2019 09:11

Len Maessen

Problemen met slapen en droom je ervan Mars-reiziger te worden? De experimentele avonturenkledingfabrikant Vollebak ontwierp een speciale jas voor ruimtereizigers waarmee de ideale omstandigheden voor slaap gecreëerd worden.

Dat schrijft het bedrijf althans in de aankondiging voor zijn nieuwe 'Deep Sleep Cocoon'. Het geïsoleerde jack is voorzien van een geavanceerde capuchon met ingebouwde bril, waarmee de lichtinval van vroeg in de avond wordt nagebootst. 

Vollebak raakte geïnspireerd door verhalen over astronauten die op het International Space Station (ISS) of op de maan moeite hadden met slapen. Het bedrijf wijst onder andere op de ISS-bewoners, die zestien keer per dag de zon zien opkomen.

Isolatietank

De capuchon bestaat uit vijf segmenten en kan met vier magneten worden vastgezet. Hij biedt ook ruimte voor ruisonderdrukkende koptelefoons.

De 'bril' in de capuchon laat wel een beetje licht naar binnen, maar het is onmogelijk om van buitenaf naar binnen te kijken, schrijft het bedrijf op de website. "De Deep Sleep Cocoon verwijdert licht alsof je in een isolatietank zit."

Hoewel de jas gemaakt is om ook in extreme omstandigheden comfortabel te zitten, is deze nog niet daadwerkelijk inzetbaar in de ruimte. Hier op aarde hangt er een aardig prijskaartje aan: 795 euro.

Getest: nooit meer kleding retour dankzij dit 3D-scanpak?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.