Spotify biedt muziek Jay Z weer aan na twee jaar afwezigheid
Streamingoorlog

Spotify biedt muziek Jay Z weer aan na twee jaar afwezigheid

04-12-2019 09:53 Laatste update: 09:57

Rapper Jay Z heeft ter ere van zijn vijftigste verjaardag al zijn muziek weer teruggezet op Spotify.

Jay Z bezit zelf de Spotify-concurrent Tidal. De muziek van Jay Z verdween in 2017 van zowel Spotify als Apple Music, en was exclusief via Tidal de streamen. De muziek werd vrij snel weer teruggeplaatst op Apple Music, maar Spotify-gebruikers moesten het tweeënhalf jaar zonder Jay Z doen.

"Gefeliciteerd Hov, welkom terug op Spotify", zegt de muziekdienst nu op Twitter. Eerder dit jaar verscheen het Beyoncé-album Lemonade op Spotify en Apple Music, na drie jaar exclusiviteit op Tidal. Het nieuwste album van de vrouw van Jay Z verscheen gelijktijdig op Tidal en de andere streamingdiensten.

Tijdelijk of definitief?

Het is niet bekend of het muziekaanbod van Jay Z voorgoed op Spotify staat, of tijdelijk. Jay Z heeft zelf ook nog geen verklaring gegeven over de handreiking naar Spotify.

Tidal werd in 2014 in Noorwegen opgericht en in 2015 door Jay Z overgenomen. De dienst heeft een geschatte 3 miljoen gebruikers. Spotify heeft bijna 250 miljoen gebruikers, waarvan 133 miljoen betalend. Apple Music zou zo'n 60 miljoen betalende gebruikers hebben.

Test: wat is de beste muziekdienst?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's