© Bose

Bose zet luisteraars midden in Star Wars met 360 graden audio
Star Wars

Bose zet luisteraars midden in Star Wars met 360 graden audio

10-12-2019 16:19 Laatste update: 11-12-2019 10:02

Fabrikant Bose plaatst gebruikers van zijn nieuwste koptelefoons midden in de bekende Star Wars-gevechten met lightsabers via geluid in 360 graden.

Bose heeft al meer augmented reality audio-ervaringen, waarbij geluid in 360 graden wordt gebruikt om een ruimtelijk gevoel te creëren. Voor de nieuwste ervaring werkt Bose samen met Disney en Lucasfilm, om bekende gevechten met lightsabers realistischer te laten klinken.

De speciale opnames zitten in de de Star Wars-app voor iOS en Android, zolang gebruikers de juiste Bose-koptelefoon gebruiken, met de nieuwste firmware. De experience is te gebruiken met de Bose 700, QuietComfort 35 Headphones of de muziekbril Bose Frames. Wie zo'n apparaat koppelt met zijn telefoon, ziet als het goed is de speciale Star Wars-geluiden in de app staan.

Luisteraars worden in bekende gevechten uit de Star Wars-films geplaatst, zoals het gevecht tussen Luke Skywalker en Darth Vader, of het gevecht tussen Rey en Kylo Ren. Bose denkt dat zelfs de grootste fans de bekende scènes op een nieuwe manier beleven door de app.

De experience wordt uitgebracht ter voorbereiding op de negende Star Wars-film, The Rise of Skywalker, die op 18 december in première gaat.

Deze bril vervangt je oordoppen:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Kijk ook: slimme brillen hebben de toekomst