VS start onderzoek naar Fitbit-overname door Google
Privacy

VS start onderzoek naar Fitbit-overname door Google

11-12-2019 14:04 Laatste update: 19:46

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt de geplande overname van fabrikant Fitbit door Google-moederbedrijf Alphabet.

Dat meldt The New York Post. De Fitbit-overname werd begin november aangekondigd. De zoekgigant zou 2,1 miljard dollar willen neerleggen voor de wearablemaker, omgerekend 1,9 miljard euro.

De gewilde overname wordt door privacyinstanties bekritiseerd. Zij vrezen dat Google hiermee een grote hoeveelheid gezondheidsdata in handen krijgt. 

'Data nooit verkopen'

Het is niet bekend of het onderzoek zich op de privacyzorgen zal richten. Een groot onderzoek bij een overname is gebruikelijk, maar wordt meestal uitgevoerd door de Federal Trade Commission. 

De techreus beloofde eerder de gegevens van Fitbit-gebruikers "nooit te gaan verkopen". Daarnaast krijgen gebruikers de keuze om na de overname hun data weg te halen bij de wearablemaker.

Wearables

Fitbit maakt al jarenlang wearables. Het bedrijf begon met de productie van fitnesstrackers die bijhouden hoeveel je op een dag hebt bewogen. Inmiddels produceert het bedrijf ook smartwatches.

De overname geeft Google de ruimte om te concurreren met de smartwatches van Apple en Samsung. Beide bedrijven hebben een groot deel van de groeiende wearablemarkt in handen.

Wat is de beste betaalbare smartwatch?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's