Apple koopt Britse startup om iPhone-camera te verbeteren
Spectral Edge

Apple koopt Britse startup om iPhone-camera te verbeteren

13-12-2019 09:35 Laatste update: 09:35

Apple heeft de Britse startup Spectral Edge overgenomen. Het bedrijf heeft technologie om foto's met infrarood en kunstmatige intelligentie te verbeteren.

Spectral Edge heeft volgens documenten van de Britse Kamer van Koophandel een nieuwe directeur. Het gaat om Peter Denwood, een advocaat van Apple, ontdekte Bloomberg. Als adres vermeldt het bedrijf nu het Apple-hoofdkantoor in Cupertino.

De startup zamelde vorig jaar ruim 5 miljoen dollar aan investeringen in. Het bedrijf maakt kunstmatige intelligentie die foto's scherper maakt, en kleuren realistischer. Daarvoor combineert het bedrijf normale foto's met infraroodbeelden.

Computational photography

Apple gebruikt zelf ook al volop kunstmatige intelligentie in de camera's van zijn recente iPhones, zogenoemde 'computational photography'. Dat begon met de iPhone XS, en de iPhone 11-reeks van dit jaar gebruikt kunstmatige intelligentie om foto's zowel scherper te maken, als beter zichtbaar bij weinig licht.

Apple heeft de overname nog niet officieel bekendgemaakt, maar het bedrijf stelt in dit soort gevallen dat het zo nu en dan kleine overnames doet. Het is niet bekend hoeveel geld Apple voor Spectral Edge heeft betaald.

Cameratest: hoe scoort de iPhone 11 Pro?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's