Oeps: Chinese tatoeagelaser op eBay snijdt ook door metaal
3.422 graden Celsius

Oeps: Chinese tatoeagelaser op eBay snijdt ook door metaal

18-12-2019 13:24 Laatste update: 13:25

YouTuber Styropyro kocht op eBay een Chinese laser voor het verwijderen van tatoeages. Het apparaat bleek echter sterk genoeg om door metaal te snijden.

De YouTuber is gespecialiseerd in het maken van video's over allerlei soorten lasers. Toch was hij verrast door het volgens hem krankzinne vermogen van de bestelde gadget. "Ik kan hier de lucht mee in brand steken."

Hij testte de laser op onder andere aluminium, roest en Tungsten-metaal. Dat laatste materiaal smelt pas bij een temperatuur van 3.422 graden Celsius, een temperatuur die met gemak werd bereikt.

Iedere keer als de laser werd afgevuurd, bleef er een kleine krater achter in het oppervlak. Hij kwam niet volledig door het blok Tungsten heen, omdat de laser met korte pulsen werd afgevuurd.

Bij het maken van de video raakte zelfs de camera beschadigd. Hoewel de laser nooit rechtstreeks op de lens gericht stond, verschenen er al snel allerlei groene puntjes in het camerabeeld. De YouTuber denkt dat de laser een vermogen heeft van 1 miljoen watt, met een piekvermogen van 30 miljoen watt. 

Wondjes op de huid

Desondanks kon Styropyro de laser op zijn hand schieten zonder zich ernstig te branden. Het gebruikte laserlicht wordt namelijk slecht door de huid geabsorbeerd. Het apparaat is desondanks vrij gevaarlijk: een met stift getekende tatoeage was te verwijderen, maar daarbij bleven wel kleine wondjes achter.

Bij de laser wordt een veiligheidsbril meegeleverd, maar zelfs deze is niet bestand tegen mogelijke ongelukken. Met een enkele straal werd deze al kapotgemaakt.