© Lucasfilm/Porsche

Porsche ontwierp een Star Wars-ruimteschip
Tri-Wing S-91x

Porsche ontwierp een Star Wars-ruimteschip

13-12-2019 16:52 Laatste update: 16:52

Star Wars-studio Lucasfilm en Porsche hebben samen een ruimteschip ontworpen dat is geïnspireerd op de Porsche 911 en nieuwe elektrische auto Porsche Taycan.

Het ruimteschip heet de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter. Hij zit niet in de negende Star Wars-film The Rise of Skywalker die volgende week in première gaat. Wel wordt er ter ere van de nieuwe film een schaalmodel van 1,5 meter gepresenteerd.

Het ruimteschip moest volgens Porsche het DNA van Porsche en Star Wars combineren. Het schip moet direct herkenbaar zijn als onderdeel van Star Wars, maar ook de Porsche-invloeden zijn te zien.

"De basisvorm van de cabine, die achteraan taps afloopt en de lijnen van de cockpit vertonen sterke gelijkenissen met het iconische ontwerp van de 911 en de Taycan", zegt Porsche-topman Michael Mauer.

Koplampen en vinnen

Ook de koplampen doen aan een Porsche denken, en vinnen voorop het ruimteschip zijn gebaseerd op de luchtinlaten van de nieuwe, elektrische Porsche Taycan. “Deze samenwerking is een geweldige kans om de designesthetiek van Porsche en Star Wars samen te voegen. Ik vond het creatief uitdagend en uiterst inspirerend", zegt Lucasfilm-creative director Doug Chiang.

Bright test de elektrische Porsche Taycan:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.