Spotify gaat muziek van je vrienden aanraden
Tastebuds

Spotify gaat muziek van je vrienden aanraden

19-12-2019 07:04 Laatste update: 07:23

Spotify krijgt er een sociale functie bij. Binnenkort kun je muziek ontdekken op basis van wat je vrienden hebben beluisterd.

De nieuwe Tastebuds-optie is nog niet door Spotify uit de doeken gedaan, maar softwareontwikkelaar Jane Manchun Wong kwam al een verborgen pagina ervoor tegen bij de muziekdienst. 

Met Tastebuds kun je "muziek ontdekken via vrienden wiens smaak je vertrouwt", leest de pagina. Het zou voor het eerst in jaren zijn dat Spotify zijn sociale functies uitbreidt. Het is op het moment al mogelijk om te zien naar welke muziek je vrienden luisteren.

Afspeellijst

Het is nog de vraag of en wanneer de Tastebuds-pagina voor iedereen toegankelijk zal zijn en hoe hij precies zal werken. Mogelijk is het een automatisch gegenereerde afspeellijst, zoals de dienst op het moment al genereert op basis van je eigen luistergedrag.

Onbetwist nummer 1

Hoewel bedrijven zoals Apple proberen te concurreren, is Spotify nog steeds de onbetwiste marktleider in Nederland. Recent bleek dat ze muziek-app op 40 procent van de Nederlandse telefoons geïnstalleerd staat. Apple Music staat op grote afstand op de tweede plek.

Test: de beste muziekdiensten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's