© Bright.nl

Google-loze Huawei-telefoon begin 2020 in Nederland te koop
Wait for Mate

Google-loze Huawei-telefoon begin 2020 in Nederland te koop

19-12-2019 18:13 Laatste update: 20-12-2019 10:40

De Chinese fabrikant Huawei brengt zijn eerste smartphones zonder de Google-apps en de Google Play Store binnenkort in Nederland op de markt.

Dat zegt een woordvoerder van Huawei tegen Bright. Hij verwacht halverwege het eerste kwartaal van 2020 een introductie van de Mate 30 Pro in Nederland. Het gaat voorlopig alleen om het topmodel, en niet om de 'normale' Mate 30 en de Mate 30 Lite. 

Bij de lancering van de Mate 30 Pro afgelopen september was het voornemen om de telefoon in 2019 in Nederland te lanceren. Inmiddels is de telefoon wel te koop in andere Europese landen: in Zwitserland en Spanje is de Mate 30 Pro beschikbaar voor ongeveer 1000 euro.

Zonder Google-apps

Huawei heeft bij de introductie van de Mate 30 Pro te maken met de Amerikaanse sancties. Hierdoor mag het bedrijf voor nieuwe telefoons geen gebruik maken van de Google-diensten. Dit betekent dat de standaard Google-apps zoals Gmail, YouTube, Chrome, Maps en Drive niet te vinden zijn, maar ook de app-winkel Google Play Store is alleen via niet-officiële omwegen te downloaden. 

Huawei biedt via de eigen app-winkel Huawei AppGallery wel enkele alternatieven voor ontbrekende bekende apps. Ook zijn de Google-diensten wel bereikbaar via de mobiele browser.

Kijk ook: eerste indruk Mate30 Pro

Volg Bright op YouTube