© Bosch

Bosch toont Google Glass-achtige bril voor fietsers
Heads-up display

Bosch toont Google Glass-achtige bril voor fietsers

19-12-2019 17:27 Laatste update: 17:27

Fabrikant Bosch werkt aan een speciale module voor brillen. Daarmee zouden fietsers bijvoorbeeld navigatie-instructies kunnen zien.

Bosch is in de wereld van de elektrische fiets een grote speler: het levert veel motoren, accu's en fietscomputers voor e-bikes. Het nieuwste apparaat van Bosch is ook bedoeld voor fietsers. 

De Bosch Smartglasses Light Drive is een lichtgewicht module waarmee fabrikanten brillen slim kunnen maken. De module weegt minder dan 10 gram en kan ook worden geïmplementeerd in gebogen glazen en in brillen met sterkte, aldus Bosch.

Google Glass

De Bosch-module heeft wat weg van de Google Glass: het gaat namelijk om een soort van mini-beamer die beperkte informatie naar het glas voor je oog zendt. Ook de besturing werkt als de Google Glass, namelijk door middel van de zijkant van het pootje aan te raken.

In de video is te zien dat een fietser het gebruikt als navigatie én als boodschappenlijstje en een autorijder als soort van head-up display en als receptenhulp.

Tegelijkertijd is ook te zien dat Bosch geen plannen lijkt te hebben om deze module zelf aan de consument te verkopen: het hoopt voornamelijk dat brilfabrikanten de module gaan aanschaffen.

Kijk ook: heeft de slimme bril de toekomst?

Volg Bright op YouTube voor meer video's over technologie