Android-app Twitter was kwetsbaar voor hackers
Snel updaten

Android-app Twitter was kwetsbaar voor hackers

24-12-2019 08:49 Laatste update: 08:54

Een kwetsbaarheid in de Android-app van Twitter gaf hackers een manier om je privéberichten te lezen en je account over te nemen. Gebruikers worden opgeroepen om de app zo snel mogelijk te updaten.

Het sociale netwerk waarschuwt gebruikers van de Android-app in een e-mail. "We hebben recent een kwetsbaarheid binnen Twitter voor Android gevonden, waarmee een kwaadwillende privé-informatie kon inzien en je account kon bedienen", aldus het bedrijf.

Een aanvaller kon zowel tweets als privéberichten in jouw naam versturen. Daarvoor moest aanvalscode worden geïnjecteerd in beschermde gebieden van de app via wat Twitter een "gecompliceerd proces" noemt.

'Geen bewijs van misbruik'

Er is volgens Twitter geen bewijs dat de kwetsbaarheid ook echt is misbruikt om in te breken op accounts. Het bedrijf waarschuwt gebruikers echter uit voorzorg, zodat ze begrijpen waarom een snelle update noodzakelijk is.

De app-upate wordt op veel telefoons al automatisch geïnstalleerd. Het is ook mogelijk de update met de hand te downloaden vanuit de Google Play-app.

Het beste van 2019

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's