Mitchell van der K. in een YouTube-video over de 'best geklede ondernemer'. Beeld © Screenshot YouTube
Mitchell van der K. in een YouTube-video over de 'best geklede ondernemer'. Beeld © Screenshot YouTube
Nieuws

Hacker van Laura Ponticorvo moet zestien maanden de cel in

24 december 2019 13:50

Mitchell van der K., de man die vlogster Laura Ponticorvo hackte en haar naaktbeelden stal, is vandaag veroordeeld tot een celstraf. Hij hackte op grote schaal de iClouds van vrouwen om hun naaktfoto's en -video's buit te maken.

Van der K. (35) is door de rechtbank Noord-Holland vandaag veroordeeld tot 24 maanden celstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Hij nam deel aan internetfora waar seksueel getint materiaal van vrouwen werd bekeken en uitgewisseld. In totaal werden iCloud-accounts met foto's en video's van 55 vrouwen op zijn computer aangetroffen, die hij succesvol had gehackt.

Ook het minderjarige nichtje van Van der K. was slachtoffer, zo ontdekte RTL Nieuws: ze noemde het een 'bizarre situatie'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook minderjarig nichtje slachtoffer pornohacker

BN'ers en collega's

Het balletje is gaan rollen toen vlogster Laura Ponticorvo vorig jaar aangifte deed van hacking. Van der K. had de iCloud van het slachtoffer gehackt, waarna seksvideo's van Ponticorvo op het internet belandden.

De politie vroeg toen bij verschillende bedrijven gegevens over de hacker op. Dit leidde naar het ip-adres van Van der K. Naast BN'ers als Ponticorvo en Fatima Moreira de Melo hackte hij ook verschillende collega's.

Laura Ponticorvo reageert op de eis tegen haar hacker

"Het zit nog heel hoog, en heb heel veel verschillende emoties door elkaar."

VVD

Van der K. was een lokale VVD-politicus uit Almere en oud-hoofdredacteur van mannenwebsite Manners. Zowel uitgever Wayne Parker Kent als de VVD hebben Van der K. de deur gewezen toen bekend werd waarvan hij werd verdacht.