Eerste vrouw in League of Legends-toernooi overleden (24)
Team Remilia

Eerste vrouw in League of Legends-toernooi overleden (24)

30-12-2019 10:01 Laatste update: 10:27

Professioneel League of Legends-speler Maria 'Remilia' Creveling is op 24-jarige leeftijd overleden.

Dat vertelt e-sport-journalist Richard Lewis op Twitter. "Met groot verdriet vertel ik jullie dat mijn beste vriendin Maria Creveling vredig in haar slaap is overleden", schrijft hij. Het is niet bekendgemaakt waaraan de e-sporter is gestorven.

De vriend van Creveling schrijft op Twitter dat "de vier maanden waarin we elkaar kenden de beste van onze levens waren. Rust in vrede Maria, ik hou van je." 

Creveling was in 2015 de eerste vrouwelijke e-sporter die meedeed aan de League Of Legends Championship Series. Ze was ook de eerste transgender die meedeed aan dit toernooi. Ze maakte deel uit van het Amerikaanse team de Renegades.

Miljoen dollar

League of Legends is één van de populairste games ter wereld. Bij de Championship Series strijden spelers voor een prijzenpoel van 1 miljoen dollar.

In 2016 verliet Creveling haar team omdat ze vaak online werd lastiggevallen. In 2017 sloot ze zich aan bij een team in Zuid-Amerika, maar moest ze vertrekken wegens een verlamde stemband. Hiervoor werd ze in de Verenigde Staten geopereerd.

De beste tech van 2019

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's