Oprolbaar scherm

LG onthult volgende week oprol-tv voor op plafond

2 januari 2020 09:18

LG staat op het punt om een nieuwe oprolbare oled-televisie aan te kondigen. Ditmaal rolt het scherm vanaf het plafond naar beneden.

Ben je klaar met televisiekijken, dan rolt het display weer omhoog, zodat er geen groot zwart vlak in je woonkamer staat. De nieuwe televisie wordt op gadgetbeurs CES 2020 aangekondigd, vertelt LG aan Engadget. Die beurs gaat op 7 januari van start in Las Vegas.

De televisie gebruikt een flexibel 65 inch-display vergelijkbaar met de schermen in opvouwbare telefoons. Hierdoor kan het scherm buigen en worden opgerold.

LG toonde afgelopen jaar ook al een oproltelevisie op CES. Toen werkte het systeem nog andersom: een kastje op een tv-meubel liet het scherm omhoogrollen als je wilde kijken, waarna hij weer naar binnen rolde als je klaar was.

Kritisch over plafondĀ 

De fabrikant was eerder nog kritisch over een oprol-tv aan het plafond. "Hang je hem aan een plafond van 2,5 meter hoog, dan is het vrij oncomfortabel om er naar te kijken", aldus topman Tim Alessi tegenover CNET. Het is nog niet duidelijk of LG dat probleem inmiddels heeft opgelost.

Technische details over de tv zijn nog niet bekend. Die komen vermoedelijk aan bod tijdens de presentatie van het nieuwe apparaat. Hopelijk horen we dan ook wanneer de tv in de winkels ligt. Het vorig jaar gepresenteerde model is tot op heden namelijk nog niet te koop.

LG's oproltelevisie in 2019

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's