lg oled 8k Beeld © LG
lg oled 8k Beeld © LG
Zelflerend

LG kondigt acht nieuwe 8K-televisies aan op CES

3 januari 2020 10:11

LG kondigt dit jaar acht nieuwe 8K-televisies aan. Het bedrijf zal volgende week zes nieuwe 77- en 65-inch lcd-televisies aan het grote publiek tonen op de CES-beurs in Las Vegas.

Daarnaast worden twee modellen van 88- en 75-inch aangekondigd, onder de naam LG Signature Oled. Volgens LG presteren de nieuwe televisies beter dan de bestaande standaard voor 8K Ultra HD-televisies.

De televisies van LG kunnen 8K-content afspelen via USB, HDMI en van streamingsites als YouTube en bieden een contentstreaming-snelheid van 60FPS. Het nadeel van de beeldschermen is dat er nog betrekkelijk weinig content met 8K-kwaliteit gemaakt wordt.

Kunstmatige intelligentie

De televisies zijn voorzien van kunstmatige intelligentie om de beeldkwaliteit van bestaande 4K-content op te schalen naar 8K. Ook wordt dergelijke technologie gebruikt om de kleur en scherpte van gezichten en teksten op detailniveau te verbeteren en de juiste beeldinstellingen te vinden.

LG is verder van plan om vier nieuwe soundbars te tonen op CES. De zelflerende software in deze soundbars maakt het volgens LG mogelijk om de audio automatisch te laten aanpassen op de ruimte waar het apparaat zich in bevindt. Ze bevatten Google Assistant en ondersteunen 4K-resolutie en HDR-content.

Over de prijs is nog niks bekend. Ook liet LG nog niet weten wanneer de apparaten precies op de markt komen.

Eerste indruk: de LG G7 ThinQ heeft veel extra's, maar is het genoeg?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.