© OnePlus

Nieuwe OnePlus-telefoon krijgt 120 hz-scherm
120 keer per seconde

Nieuwe OnePlus-telefoon krijgt 120 hz-scherm

13-01-2020 13:23 Laatste update: 17:52

De nieuwste OnePlus-telefoon gaat over een nog grotere schermverversing beschikken. Beelden zullen er daardoor nog soepeler uitzien.

Waar de meeste telefoonfabrikanten een 60 hertz scherm in hun telefoons stoppen, oftewel 60 verversingen per seconde, heeft OnePlus al bijna een jaar het toptoestel uitgerust met een 90 hz scherm. Nu bevestigt de ceo van OnePlus, Pete Lau, dat de volgende OnePlus-telefoon een 120 hz scherm gaat krijgen. Het nieuwe toestel wordt verwacht in mei van dit jaar.

'Beste telefoonscherm'

Volgens Lau wordt het 'het beste smartphone-scherm van 2020'. Het scherm wordt geproduceerd door Samsung en OnePlus heeft aanpassingen in de animaties van Android gedaan om het effect goed te kunnen demonstreren. Verder is de belofte dat het scherm kan pieken tot 1000 nits helderheid en dat het 10-bit kleur ondersteunt.

Concurrentie

OnePlus wordt niet de eerste Android-telefoon met een 120 hertz scherm. De game-telefoons Razer Phone 2 en ROG Phone 2 zijn al op de markt met dit type scherm. Ook gaat het hardnekkige gerucht dat de opvolger van de Samsung S10, waarschijnlijk de 'S20', ook over een 120 hertz scherm beschikt.

Verder laat OnePlus-ceo Lau aan The Verge weten dat de nieuwe OnePlus-telefoon een MEMC-chip bevat, wat staat voor 'motion estimation / motion compensation'. Hiermee worden er extra frames toegevoegd aan video's, zodat deze er ook mooi uitzien op het scherm.

Concepttelefoon verbergt camera's achterop

Op de CES toonde OnePlus nog een concepttelefoon waarbij de camera's op de achterkant werden verborgen achter een geblindeerd glas. De blindering ging weg bij het maken van een foto. Het is niet de verwachting dat deze technologie snel op de markt komt.

Kijk ook: review OnePlus 7T Pro

Volg Bright op YouTube voor meer video's