Testversie

Xbox One-games nu ook in Nederland op telefoons te spelen

17 januari 2020 11:42

Nederlanders met een Xbox One-spelcomputer kunnen nu een testversie van Xbox Game Streaming gebruiken, waarmee Xbox-games op een smartphone gespeeld kunnen worden.

Xbox Game Streaming werd sinds oktober al getest in de VS en het Verenigd Koninkrijk, nu is de functie wereldwijd beschikbaar meldt Microsoft. Wie wil deelnemen moet zich aanmelden voor het Insiders-testprogramma voor Xbox. Voorlopig is Xbox Game Streaming alleen beschikbaar voor Android-telefoons.

Spelers moeten hun Xbox-controller kopellen aan hun telefoon. Hun Xbox One moet op de juiste manier worden ingesteld, en spelers hebben een internetverbinding met een uploadsnelheid van 4,75 Mbps nodig, liefst 9 Mbps. De meeste Nederlandse internetverbindingen bieden meer dan die snelheid.

Als alles correct is ingesteld, kunnen spelers zowel thuis als onderweg Xbox One-games op hun telefoon spelen. De games worden dan afgespeeld door hun Xbox One thuis. Op termijn komt de functie ook beschikbaar voor mensen zonder Xbox One. Met de nieuwe dienst xCloud worden games vanuit een Microsoft-datacenter gestreamd.

PlayStation-alternatief

PlayStation 4-gebruikers kunnen al langer games van hun spelcomputer thuis naar hun telefoon streamen, met de app Remote Play.

Kijk ook: Google Stadia, kan je PlayStation of Xbox de deur uit?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft toont nieuwe Xbox Series X met opvallend uiterlijk